Ik werd geboren in 1967 en groeide op als jongste in een gezin van tien kinderen.
Al ruim 15 jaar werk ik met veel plezier in het basisonderwijs. De laatste 5 jaar als remedial teacher waarbij ik met name leerlingen op het gebied van taal- , lees- en spellingproblemen begeleid. Dit werk combineer ik met het schrijven van verhalen en gedichten voor kinderen. Het is fantastisch dat mijn kennis van taalontwikkeling en onderwijs op deze manier samenkomt met de creatieve kant van taal.

Portret-Lidwien

Publicaties

2013: De paradijsvogel: informatieve tekst in de Inkie
2013: Stripscenario in de Bobo.
2012: Gedicht ‘Hamam aan zee’ in Querido’s Poëziespektakel Er zit een feest in mij, samengesteld door Ted van Lieshout

 

Muziek CD

Voor de cd De Speeldoos schreef ik zowel de tekst als de muziek. Deze cd bevat 24 nieuwe kinderliedjes die aansluiten bij de taalmethode Taalrijk voor peuters en kleuters. Samen met Carina van der Put speelde ik hierbij een muzikale theatervoorstelling op diverse scholen.

 

Vakopleidingen

Cursus Schrijven voor kinderen, docent: Annemarie Bon
Cursus Poëzie voor kinderen, docent: Tine Mortier
Cursus Liedteksten schrijven, docent: Jaap Bakker van ’t Colofon (Schrijversvakschool)

 

Wat anderen schrijven over mij


Annemarie Bon
Kinderboekenschrijfster en docent Schrijven voor Kinderen:
“De verhalen van Lidwien zijn prachtig en beeldend geschreven, waarbij er tussen de regels veel te lezen valt. Lidwien heeft een verfijnde, levendige schrijfstijl.”

Carina van der Put
Theatermaakster en dramadocente:
“Lidwien heeft een heel originele en poëtische kijk op taal en taalgebruik. In onze samenwerking voelen we ons beiden vrij om het creatieve proces z’n gang te laten gaan. Als Lidwien ergens voor gaat dan is het ook voor 100%. Ze is erg enthousiast en betrokken.

 

Informatie over mij, speciaal en alleen voor kinderen!

Psssst, lees snel verder…